تبانی خودروسازان آلمانی علیه مصرف کنندگان

تحقیقات اولیه کمیسیون نشان داده این تبانی در جلساتی موسوم به حلقه پنج اتفاق افتاده که هر سال با حضور نمایندگان شرکت های دایملر، ب ام و، فولکس واگن، پورشه و آئودی برگزار می گردد.

تبانی خودروسازان آلمانی علیه مصرف کنندگان

اتحادیه اروپا خودروسازان آلمانی را به تبانی به ضرر مصرف کنندگان متهم نموده است. کمیسیون اروپا، که نقشی شبیه به قوه مجریه را در اتحادیه اروپا دارد، می گوید کارخانه های دایملر، ب ام و و فولکس واگن بین سال های 2006 تا 2014 با یکدیگر توافق کردند از فن آوری هایی که آلودگی محصولاتشان را کاهش می دهد استفاده نکنند.

تحقیقات اولیه کمیسیون نشان داده این تبانی در جلساتی موسوم به حلقه پنج اتفاق افتاده که هر سال با حضور نمایندگان شرکت های دایملر، ب ام و، فولکس واگن، پورشه و آئودی برگزار می گردد.

مارگارته وستایر، کمیسر ناظر بر رقابت های تجاری در اتحادیه اروپا، می گوید خودروسازان آلمانی با این کار مصرف کنندگان را از ماشین هایی با فن آوری بهتر محروم نموده اند.

ب ام و می گوید از تمام ظرفیت های قانونی برای دفاع از خود استفاده خواهد نمود

درباره انگیزه خودروسازان از این تبانی حرفی زده نشده، اما به کارگیری فن آوری هایی که آلودگی را کاهش می دهد در بیشتر موارد هزینه ساخت ماشین را افزایش می دهد.

اتحادیه اروپا ده هفته به خودروسازان آلمانی فرصت داده تا به این اتهام پاسخ دهند. آن ها در صورت اثبات این تبانی، میلیارد ها دلار جریمه خواهند شد.

ب ام و در واکنش به این خبر اعلام نموده است بیش از یک میلیارد دلار برای جریمه احتاقتصادی کنار گذاشته، اما از تمام ظرفیت های قانونی برای دفاع از خود استفاده خواهد نمود.

دایملر که این تبانی را به اتحادیه اروپا لو داده می گوید به خاطر همکاری در انجام تحقیقات انتظار ندارد جریمه گردد و فولکس واگن واکنش به این خبر را به بعد از مطالعه اتهام ها موکول نموده است.

پس از رسوایی تقلب فولکس واگن در آزمایش موتور های دیزل که بیش از 30 میلیارد دلار به این شرکت ضرر زد، این اتهام ضربه بزرگ دیگری به اعتبار خودروسازان آلمانی ارزیابی شده است.

نسل جدید فورد کوگا از اواخر سال 2019 به بازار عرضه خواهد شد

تغییر با نظر مشتری

خودروسازان معمولا ظاهر نسل جدید مدل های پرفروش خود را زیاد تغییر نمی دهند و فرمی را که محبوبیت آن اثبات شده دست نمی زنند.

اما فورد، برخلاف این شیوه معمول، نسل جدید پرفروش ترین شاسی بلند خود در اروپا را با ظاهری کاملا متفاوت از قبل طراحی نموده و می گوید پس از شنیدن نظر مشتریانش این تصمیم را گرفته است.

برخلاف مدل قبلی که بیشتر به شاسی بلند های همه جا رو شبیه بود، مدل جدید فورد کوگا ظاهری شهری تر و محبت آمیز تر دارد و به مدل هچ بک فورد فوکوس شبیه است.

فورد قرار است شاسی بلندی با الهام از مدل قدیمی برونکو به بازار عرضه کند

این تغییر زیاد می تواند دلیل دیگری هم داشته باشد. فورد قرار است شاسی بلند جدیدی در ابعادی مشابه با کوگا به بازار عرضه کند که با الهام از مدل قدیمی برونکو طراحی شده است.

از عکس هایی که از این ماشین به رسانه ها درز نموده معلوم است که برونکو ظاهری خشن خواهد داشت و قرار است ماشینی مناسب برای بیابان نوردی باشد. به احتمال زیاد فورد قصد داشته کوگا را تا حد ممکن از برونکو متمایز کند تا این دو ماشین بر فروش یکدیگر تاثیر منفی نگذارند.

کوگای جدید علاوه بر موتور های بنزینی و دیزل با قوای محرکه هیبرید و هیبرید-الکتریکی هم عرضه خواهد شد. مدل هیبرید-الکتریکی می تواند تا 50 کیلومتر با نیروی باتری حرکت کند و مصرف سوخت ماشین 1.2 لیتر در هر صد کیلومتر است.

شاسی بلند پوما تا آخر امسال رونمایی خواهد شد

در مراسم رونمایی نسل جدید فورد کوگا در آمستردام، فورد از آمدن یک شاسی بلند دیگر هم اطلاع داد. اندازه این مدل که نامش پوما است از کوگا کوچک تر است و ظاهری اسپرت دارد.

فورد همچنین اظهار داشت یک مدل هیبرید از بزرگ ترین شاسی بلند خود، اکسپلورر را هم در اروپا خواهد فروخت. به این ترتیب تعداد مدل های شاسی بلند کارخانه آمریکایی در بازار اروپا به پنج مدل افزایش خواهد یافت.

تویوتا با مدل پریوس اولین کارخانه ای بود که ماشین های هیبرید را در حجمی انبوه فراوری کرد

هیبرید برای همه

تویوتا اعلام نموده است اطلاعات مربوط به فن آوری قوای محرکه هیبرید خود را به طور مجانی در اختیار کارخانه های دیگر قرار خواهد داد.

این تصمیم کارخانه ژاپنی واکنشی به همه گیر شدن ماشین های الکتریکی در بازار است. تویوتا که در دهه هشتاد یکی از شرکت های پیشرو در ساخت فن آوری ماشین های الکتریکی بود از قافله رقابت در عرضه این ماشین ها به بازار عقب افتاده است.

در حالی که شرکت های دیگر نظیر فولکس واگن تعداد زیادی ماشین الکتریکی را در دست فراوری دارند، تویوتا حتی یک مدل الکتریکی هم در محصولاتش ندارد.

این شرکت معتقد است فن آوری هیبرید جایگزین بهتر و ارزان تری برای موتور های درون سوز است. در این فن آوری ترکیب موتور الکتریکی با موتور درون سوز قوای محرکه لازم برای خودرو را تامین می نماید و به این ترتیب مصرف سوخت تقریبا نصف می گردد.

تویوتا اولین شرکتی بود که در سال 1997 با مدل پریوس این فن آوری را به فراوری انبوه رساند و اکنون هشتاد درصد بازار ماشین های هیبرید در اختیار این شرکت است.

تویوتا اعلام نموده 24 هزار نوآوری در موتور های هیبرید را که به نام خود ثبت نموده در اختیار خودروسازان رقیب قرار می دهد و برای فراوری این نوع ماشین به شرکت های دیگر قطعه خواهد فروخت.

در حال حاضر ماشین های هیبرید سه درصد کل بازار خودرو را شامل می گردد در حالی که سهم ماشین های الکتریکی 1.5 درصد است.

با افزایش فشار دولت ها برای کاهش آلودگی خودروها، خودروسازان به فراوری ماشین های الکتریکی رو آورده اند. اما توسعه این فن آوری هزینه زیادی دارد و ماشین های الکتریکی به دلیل نبود زیرساخت کافی برای شارژ باتری، هنوز در بسیاری از بازار ها خریدار ندارد.

کارلوس گون پاییز گذشته در توکیو بازداشت و 108 روز در زندان بود

دوباره در زندان

کارلوس گون، مدیر پیشین رنو و نیسان با طرح اتهاماتی تازه دوباره بازداشت شد. او که پاییز گذشته با اتهام فساد اقتصادی در توکیو بازداشت شده بود پس از سپری کردن حدود چهار ماه در زندان ماه پیش با قرار وثیقه آزاد شد.

آقای گون متهم شده است که سال ها درآمد خود را به طور کامل اعلام ننموده و از سرمایه های نیسان برای مصارف شخصی استفاده نموده است. اتهام اخیر او این است که پنج میلیون دلار از پول نیسان را برای نفع شخصی به شرکتی در عمان پرداخته است.

دادگاه آقای گون قرار است تا سرانجام امسال میلادی برگزار گردد. در صورت محکومیت، او ممکن است تا پانزده سال زندانی گردد.

کارلوس گون این اتهام ها را قبول ندارد و می گوید قربانی یک کودتا در نیسان است. وکلای او هم می گویند دادستانی این بازداشت را بهانه نموده تا آقای گون را ساکت کند.

مدیر 65 ساله پیش از بازداشت وعده داده بود در یک نشست خبری شرکت کند و به گفته خودش همه حقایق را بگوید.

کارلوس گون یکی از مهم ترین مدیران صنعت خودروی دنیا است. او پیش از بازداشت، راهنمایی بزرگترین ائتلاف خودروسازی دنیا را برعهده داشت.

ائتلاف رنو-نیسان-میتسوبیشی که او مدیرش بود در سال 2018 ده میلیون 760 هزار دستگاه خودرو فراوری کرد. از زمانی که او بازداشت شده ارزش سهام رنو 9 درصد و ارزش سهام نیسان هشت درصد کاهش یافته است.

آقای گون همچنین برای نجات نیسان از ورشکستگی در ژاپن به یک قهرمان ملی تبدیل شده بود.

شایعه ها و گزارش های زیادی از دلایل پشت پرده بازداشت کارلوس گون مطرح می گردد. یکی از این دلایل نارضایتی نیسان از سهمش در ائتلاف بود. کارخانه ژاپنی با وجود سهم بالایی که در درآمد داشت قدرت زیادی در تصمیم گیری ها نداشت. همچنین گفته می گردد مدیران این شرکت با روند ترکیب رنو و نیسان و شکل گیری یک شرکت واحد مخالف بودند.

نیسان این گزارش ها را رد می نماید و می گوید مناسباتش با خودروساز فرانسوی ربطی به اتهام های آقای گون ندارد.

برای دریافت ویزای اروپا با ما تماس بگیرید.

به "تبانی خودروسازان آلمانی علیه مصرف کنندگان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تبانی خودروسازان آلمانی علیه مصرف کنندگان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید
تلفن: 75284-021