طب سنتی چین - قسمت اول

با اینکه ایده ها و تکنیک های اصلی «طب سنتی چین» (TCM) هزاران سال قدمت دارند، این اقدامات پزشکی همچنان در چین متداول هستند و کشورهای دیگر هم شروع به اتخاذشان کرده اند. در چین ترکیب گیج کننده ای از اقدامات پزشکی مدرن و سنتی را خواهید یافت. اقدامات پزشکی که می بینید و مشاوره پزشکی که دریافت می کنید، ممکن است که موجب سردرگمی، سرگرمی و حتی ترس تان شود. با این وجود، آگاهی از این اطلاعات می تواند برای گردشگران تور چین مفید باشد.

طب سنتی چین - قسمت اول

 

تعادل چی یا یین و یانگ - تئوری TCM

باور اصلی که طب سنتی چین بر مبنای آن بنا نهاده شده، تعادل «یین و یانگ» (yin and yang) یا «چی» (qi) در بدن و اندام های آن است. البته هیچ مدرک علمی دال بر وجود qi موجود نیست.

 

بر مبنای باورها Qi چیست؟

Traditional Chinese Medicine

باور می رود که qi انرژی زندگی است و جریان آن در بدن وابسته به محیط و اتفاقاتی است که برای بدن رخ می دهد. تعادل qi در اعضای مختلف بدن به جریان گونه های متفاوت qi و مایعات بستگی دارد. آسیب دیدگی، رنج فیزیکی و فقدان غذای مناسب باعث کمبود qi می شود.

 

یین Qi و یانگ Qi

Traditional Chinese Medicine

بیشتر پزشکان چینی فکر می کنند که گونه های زیادی از qi وجود دارد و اساسی ترین گونه های آن «یین qi» و «یانگ qi» هستند. همه چیز تعادلی از یین و یانگ است. یین مونث، تاریک و بدون شکل است، درحالیکه یانگ مذکر، روشن و دارای شکل می باشد. زن ها یین qi بیشتر و مردها یانگ qi بیشتری دارند. مردم با گذر عمر، qi خود را از دست می دهند.

 

رسیدن به تعادل یین و یانگ

Yin and Yang

نظریه پردازی شده که هر شخص و عضو بدن یک نقطه ایده آل از تعادل یین و یانگ برای سلامتی مطلوب دارد. بعضی از تکنیک ها برای افزایش یانگ qi و تکنیک های دیگر برای کاهش یانگ qi مناسب هستند که این موضوع در ارتباط با یین qi نیز صادق است. ایده اصلی پشت طب چینی این است که مردم می توانند qiهای گوناگون خود را از طریق تکنیک های پزشکی متنوع در بدن و اعضایش افزایش یا کاهش دهند تا به تعادل یین و یانگ سالمی برسند.

 

TCM چگونه Qi را برای سلامتی بهتر متعادل می کند؟

Qigong

باور می رود که کمبود qi (یا همان بیماری) در یک شخص یا عضو بدن را می توان با خوردن غذاهای مناسب، مصرف گیاهان دارویی و دارو، استفاده از اقدامات فیزیکی چون بادکش درمانی، فتیله گذاری، طب سوزنی و ماساژ یا مدیتیشن و تمرینات فیزیکی مثل «چی کونگ» (qigong) اصلاح کرد.

 

قسمت اول طب سنتی چین به پایان رسید. بخش دیگر طب سنتی این کشور را در قسمت دوم مطالعه فرمایید.

به "طب سنتی چین - قسمت اول" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طب سنتی چین - قسمت اول"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید
تلفن: 75284-021