در مدارس به جای زبان انگلیسی، چینی یاد بگیرید!

برترین ها: طرح یک فوریتی با امضای 57 نماینده خبرساز شده و سر و صدای زیادی به پا نموده است، طرح برطرف انحصار زبان انگلیسی از نظام آموزشی کشور. بر اساس آن آموزش زبان انگلیسی از برنامه مدارس حذف و اختیاری اعلام شده و دانش آموزان می توانند دیگر زبان ها از جمله چینی، آلمانی، روسی و فرانسوی را یاد بگیرند.

در مدارس به جای زبان انگلیسی، چینی یاد بگیرید!

بر اساس این طرح آموزش زبان انگلیسی از برنامه مدارس حذف و اختیاری اعلام شده و دانش آموزان برای یادگیری می توانند به آکادمی های آزاد مراجعه نمایند. به اعتقاد برخی نمایندگان مجلس، هم اکنون زبان انگلیسی در مدارس اجباری است و در این میان برخی دانش آموزان علاقه ای به تحصیل در دانشگاه را ندارند بنابراین اجبار در زبان انگلیسی می تواند در ضعف تحصیل این گروه از دانش آموزان تأثیرگذار باشد.

همچنین نمایندگان اعلام کردند دانش آموزانی که با هدف مهارت آموزی و ورود سریع به بازار کار جهت تحصیل در شاخه های کارودانش و فنی وحرفه ای را انتخاب کردند، به نظر می رسد ضرورتی به یادگیری زبان نداشته باشند. علاوه بر این نمایندگان در بندی از این طرح آورده اند، از تاریخ تصویب این قانون آموزش و پرورش مکلف است آموزش های زبان های موضوعی این قانون و زبان انگلیسی را صرفاً به وسیله آکادمی های آزاد تحت نظارت آن وزارتخانه و حداکثر معادل سه سال تحصیلی منحصراً برای دانش آموزان مقطع دبیرستان ارائه کند.

در مناطق دورافتاده و محروم که به هیچ عنوان امکان برقراری آکادمی های آزاد و ارائه آموزش در همه زبان های مورد تأیید فراهم نیست، آموزش و پرورش می تواند با همکاری یکی از دانشگاه های مجری طرح و با توجه به تقاضای غالب دانش آموزان امکان آموزش فشرده یک یا دو زبان فقط برای دانش آموزان شاخه نظری اقدام کند.

طراحان این طرح معتقدند اجرایی شدن آن باعث می یگردد راه برای آموزش سایر زبان ها هموار گردد. این طرح ناپخته و در سطح یک ایده است مه احتیاج به چکش کاری دارد. همچین این موضوع را مطرح نموده اند تا ببینند واکنش افکار عمومی چه خواهد بود.

ابطحی یکی از طراحان این طرح می گوید: با ارایه این طرح برخی معلمان به ویژه معلمان زبان انگلیسی احساس نگرانی کردند. اما باید بگویم اصلا به دبنال حذف زبان انگلیسی نیستیم.

وحدتی، عضو کمیسیون اجتماعی و موافق این طرح گفت که با همه مسائل نباید انحصاری برخورد کرد. اینکه تنها زبان انگلیسی زبان در مدارس تدریس گردد راه سواستفاده بسیاری را هموار می نماید. چند زبانی بودن دانش آموزان راه شکوفایی علم را فراهم می نماید. اجرای این طرح هزینه مضاعف برای خانواده ها و آموزش و پرورش را به دبنال دارد و باید گفت هر حرکتی هزینه های خودش را دارد و اگر خواستار بیرون آمدن از انحصار تک زبانی هستیم باید هزینه آن را تحمل کنیم تا در کنار آن از مزایای آن بهره ببریم.

نوید ادهم، دبیر شوای عالی آموزش و پرورش در واکنش به این طرح گفت: ما نمی دانیم دقیقا این طرح چیست، اما در بسیاری اتز استان های محروم ما آکادمی زبان نداریم و باید درباره این طرح شفاف سازی گردد.

ابراهیم سحرخیز، معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش به آسیب شناسی این طرح پرداخت و در این باره گفت: طرح حذف آموزش زبان انگلیسی از برنامه مدارس، طرح پخته ای نیست و آسیب های جدی به همراه دارد. از نمایندگانی که برخی در کمیسیون آموزش هستند و سبقه آموزش و پرورشی دارند تعجب می کنم! وی اضافه کرد: این طرح با عدالت آموزشی در تعارض است و به نظر می رسد پشت این قصه یک گروه منفعت طلب که دستی در آکادمی های زبان دارند ایستاده اند.

سلیمی دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در واکنش به برخی نگرانی ها درباره این طرح می گوید: بحث ما انحصار نیست چه کسی گفته حذف زبان انگلیسی؟ ما به دانش آموزان تحمیل می کنیم که فقط باید زبان انگلیسی یاد بگیرند. حالا می خواهیم با این طرح این انحصار را برداریم. شاید دانش آموزی بخواهد زبان روسی، آلمانی با فرانسه یاد بگیرد چرا فقط انگلیسی؟

طرحان طرح متعقدند کوتاهی آموزش و پرورش بوده که نتوانسته تاکنون زیان های آلمانی، فرانسه و روسی را در مدارس تدریس کند؛ و اگر آموزش زبان های مختلف در مدارس آزاد بود، حتی آن ها می توانستند زبان چینی هم یاد بگیرند. چرا زبان چینی در مدارس تدریس نگردد؟ آن ها می گویند الان کشور چین در حال توسعه است و چرا ما باید خودمان ارا از این بخش جهان محروم کنیم؟ خیلی از دانشجویان ما در چین می گویند اگر چینی بلد بودند می توانستند ارتباطات علمی راحت تری داسته باشند. این نمایندگان اعتقاد دارند درست است که زبان علمی جهان، انگلیسی است و شاید 90 درصد مایل به یادگیری انگلیسی باشند، اما برای همان عده محدودی که دوست ندارند می خواهیم عرصه یادگیری زبان های دیگر را باز کنیم.

کارشناسان ضمن هشدار نسبت به تبعات این طرح نظیر مدرک فروشی و خروج از دایره عدالت آموزشی می گویند: اگر این اتفاق بیافتد مدرک فروشی و نمره فروشی رواج می یابد. در میان آکادمی های زبان سطح کشور، چند آکادمی پیروز بیشتر نداریم؛ هرچند پول های خوبی هم خرج می گردد ولی همه زبان آموزان به توانمندی لازم نمی رسند.

این بدان معناست که دوباره مافیای آکادمی ها رشد خواهند کرد و مدارس دیگر زیر بار آموزش زبان انگلیسی نمی روند. این در حالی است که زبان انگلیسی یکی از مهم ترین دروس در مدارس است.

به "در مدارس به جای زبان انگلیسی، چینی یاد بگیرید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در مدارس به جای زبان انگلیسی، چینی یاد بگیرید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید
تلفن: 75284-021