توافق دوباره کوالالامپور- پکن بر سر اجرای بزرگترین پروژه خط آهن چین در مالزی

منابع خبری گزارش دادند: دولت ماهاتیر محمد که اجرای مهمترین پروژه خط آهن چین در این کشور را متوقف نموده بود، پس از 10 ماه گفت وگو با چینی ها با کاهش یک سومی در هزینه های این قرارداد کلان و اعمال تغییرات مورد دلخواه مالزیایی ها، قرار است اجرای در ماه آینده میلادی(مه) در مالزی از سر گرفته گردد.

توافق دوباره کوالالامپور- پکن بر سر اجرای بزرگترین پروژه خط آهن چین در مالزی

به گزارش روز سه شنبه خبرنگاران نخست وزیر مالزی که پیشتر با اجرای طرح راه آهن این کشور توسط چین به دلیل هزینه بالای آن مخالفت نموده بود گفته بود اگر بهای تمام شده این طرح کلان توسط شرکت چینی کاهش یابد، ما می توانیم برای اجرای آن به پکن چراغ سبز نشان دهیم.

ارزش این خط آهن ساحلی 13 تا 20 میلیارد دلار برآورد شده بود و دولت ماهاتیر محمد گفته بود که تنها در صورتی که چین حاضر به تخفیف باشد، ما آماده اجرای آن با همکاری چین هستیم.

وی در گفت وگو با یک رسانه چینی، تصریح نموده بود که بهتر است با این شرط این طرح اجرا گردد زیرا لغو آن هم مقرون به صرفه نیست.

ماهاتیر خیلی زود پس از پیروزی در ماه می سال گذشته میلادی اجرای این طرح را به دلیل گرانقیمت بودن آن، تقبیح نموده و خواهان لغو آن شده بود.

به گزارش شبکه خبری الجزیره اکنون مالزی پس از قریب به 10 ماه کشمکش در مورد ازسرگیری و اجرای این طرح کلان اقتصادی که در زمره طرح بین المللی یک کمربند یک جاده چینی هاست با چینی ها به توافق رسیده است.

دولت ماهاتیر در ماههای گذشه با مذاکرات فشرده و گسترده با شرکت سرمایه گذار و مجری چینی موسوم به East Coast Rail توانست در چانه زنی های خود مطمئن از کاهش یک سومی هزینه ها گردد. قرار است با اجرای این طرح ریلی بخش های شرقی شبه جزیره مالزی به مسیرهای کشتیرانی در غرب این کشور متصل گردد.

علاوه بر شرکت مذکورچینی تعدادی از شرکت های دیگر چین نیز هم در آن مشارکت دارند و 85 درصد از تامین مالی این پروژه اقتصادی مشترک را اکزیم بانک چین متقبل شده است.

دراین طرح بیش از دو هزار و 200 نیروی محلی مالزی نیز فرصت شغلی یافتند.

گفت وگو و توافق اولیه این پروژه اقتصادی مشترک میان مالزی و چین در سال 2016 میلادی و در دوره نجیب رزاق نخست وزیر پیشین مالزی که قریب به یک دهه زمام دولت را در این کشور در دست داشت، با شرکت های چینی صورت گرفته بود.

نجیب رزاق در حال حاضر توسط کمیته مقابله با فساد مالزی به فساد مالی در پرونده توسعه مالزی وان ام دی بی متهم شده است.

این طرح به گونه کلان و بزرگ است که چینی ها همواره بر اجرای آن بسیار رغبت نشان داده اند، اما طرف مالزیایی اجرای این پروژه کلان ریلی را برای خود مقرون به صرفه نمی دانست.

ماهاتیر محمد پیشتر گلایه نموده بود که ما هم پول کافی برای این کار نداریم و نمی خواهیم مقروض شویم و اگر قرار است نتیجه ای حاصل گردد ضروری است که چین در قیمت طرح ریلی ساحلی تجدید نظر کند.

شرکت های چینی اعلام کردند که طرح یک کمربند یک جاده را در جنوب شرق آسیا با خط آهن ریلی که قرار است در مالزی ساخته گردد همسو خواهند کرد.

براساس گزارش های رسانه ای احتمالا عملیات ساخت و اجرای این پروژه از ماه آتی میلادی در مالزی کلید خواهد خورد.

ماهاتیر محمد که پیشتر گفته بود این توافقنامه صرفا برای چین سودآور است،شرایط کنونی این پروژه را پس از ماهها گفت وگو با شرکت های چینی به دلیل کاهش هزینه های ساخت و ساز، افزایش سطح مشارکت مالزی و تغییر بهینه نقشه توافقنامه دوجانبه سودآور ارزیابی نموده است.

ماهاتیر محمد دراین زمینه به رسانه ها گفت: قیمت ارائه شده قبلی توسط شرکت های چینی ناخوشایند بود و به لحاظ مشخصات فنی، قیمت دارای توجیه اقتصادی نبود اما ما تصمیم گرفتیم که به میز مذاکره با چینی ها بازگردیم و خواهان معامله ای عادلانه تر شویم که براساس آن نیازهای مردم مالزی اولویت بندی گردد.

چین نخستین شریک تجاری مالزی و بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا محسوب می گردد. کوالالامپور- پکن روابط تجاری گسترده ای نیز با یکدیگر دارند.

طبق گزارش مرکز توسعه سرمایه گذاری مالزی (مایدا) حجم روابط تجاری دوجانبه پکن - کوالالامپور در سال گذشته 96 میلیارد دلار برآورد شده است، اما دو کشور درصدد هستند این رقم را در امسال به 100 میلیارد دلار افزایش دهند.

درمجموع دولت ماهاتیرمحمد با گفت وگو های پیچیده و طولانی 10ماهه گذشته با چینی ها توانست یکی از مهمترین مسائل اقتصادی این کشور را با مذاکره با طرف چینی مدیریت کند. جلوگیری از اجرای این قرارداد توسط دولت مالزی درماههای اخیر حتی سبب بروز نوعی بدبینی سیاسی میان پکن و مالزی نیز شده بود که با سفر ماهاتیر به چین و تداوم گفت وگو ها میان دو طرف، راه حل جدیدی برای برطرف این مساله ارائه شد.

طبق گزارش بلومبرگ آسیا پروژه ای که قرار بود با ارزشی حدود 65.5 میلیون رینگیت هزینه داشته باشد اکنون با کاهش هزینه ها قرار است با 44 میلیون رینگیت (حدود 11 میلیون دلار) عملیات اجرایی آن شروع گردد.

این پروژه در واقع شهرهای شمال شرق مالزی از جمله کوانتان در نزدیکی مرز با تایلند را به وسیله دریای جنوبی چین به بندرکلانگ در تنگه ملاکا متصل می نماید.

تنگه مالاکا در جنوب شرقی آسیا واقع است و یکی از مهمترین گذرگاه های دریایی جهان به شمار می رود که پس از تنگه هرمز مهمترین شاهراه حمل و نقل دریایی نفت در جهان به شمار می رود.

به "توافق دوباره کوالالامپور- پکن بر سر اجرای بزرگترین پروژه خط آهن چین در مالزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توافق دوباره کوالالامپور- پکن بر سر اجرای بزرگترین پروژه خط آهن چین در مالزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید
تلفن: 75284-021