برج وارکا (سیستم جمع آوری آب)

«برج وارکا» (Warka Tower) برای جمع آوری آب از اتمسفر (باران، مه، شبنم) توسط معماری ایتالیایی به نام «آرتورو ویتوری» (Arturo Vittori) طراحی شده است و بعنوان منبع آبی جایگزین برای جمعیت های روستایی از آن می توان استفاده کرد که با چالش هایی در زمینه دسترسی به آب آشامیدنی مواجه هستند. این ساختار غیرفعال تنها با پدیده های طبیعی مثل جاذبه،‌ میعان و تبخیر کار می کند. حفظ و نگهداری از برج وارکا به راحتی انجام می شود و خود مردم دهکده می توانند این کار را انجام دهند. طراحی این برج به محیط محلی بستگی دارد؛ مثل شرایط آب و هوایی، ویژگی های زمین ریخت شناسی مکان، فرهنگ بومی و مواد طبیعی در دسترس.

Warka Tower

دلیل اصلی مشکلات مهم سلامتی در کشورهای در حال توسعه، بیماری هایی است که بخاطر فقدان آب پاکیزه و سیستم های تخلیه فاضلاب به صورت مستمر شیوع پیدا می کنند. تاثیر آب آلوده بر سلامتی یک جامعه امری شوکه کننده است. هر ساله کودکان زیادی به دلیل اسهال و بیماری های دیگری مثل سو تغذیه، ذات الریه و مالاریا جان خود را از دست می دهند. «شرکت وارکا واتر» (Warka Water Inc) می گوید که هوا همواره حاوی مقدار مشخصی بخار آب، فارق از میانگین دمای محیطی و شرایط رطوبت یک ناحیه، می باشد. این موضوع تولید آب از هوا در تقریبا هر جای دنیا را ممکن می کند. مکان هایی که مه یا رطوبت بالایی دارند، بهترین جاها برای نصب برج وارکا هستند. ظرفیت جمع آوری آب تنها به شرایط آب و هوایی بستگی دارد و هدف وارکا واتر توزیع 40 تا 80 لیتر آب آشامیدنی به صورت روزانه برای جوامع نزدیک به برج های وارکاست.

 

تاریخچه و تکامل

برج وارکا (سیستم جمع آوری آب)

ابتکار برج های وارکا در سال 2012 آغاز شد و از آن زمان شرکت وارکا واتر چندین پروتوتایپ در مقیاس های متفاوت را برای آزمایش جنبه های گوناگون پروژه خود طراحی، پیاده سازی و تولید کرده است. ساخت اولین برج وارکا در «دهکده دورزی» (Dorze Village) در جنوب اتیوپی در سال 2015 دستاورد مهمی بود. دومین برج وارکا در جنوب کامرون در سال 2019 ساخته شد. وارکا واتر از سال 2012 چندین طرح مفهومی را طراحی کرده و 12 پروتوتایپ در مقیاس کامل را ساخته است تا مواد متفاوت را تحت شرایط محیطی متغیر آزمایش کند. این شرکت از پیشرفته ترین ابزارها برای طراحی ها و شبیه سازی های خود استفاده می کند و از پروتوتایپ های فیزیکی برای آزمایش میزان پایداری مواد بهره می گیرد.

 

مواد بکار گرفته شده و ابزار مورد استفاده

Materials

فلسفه شرکت وارکا واتر مبنی بر ساخت محصولات خود تنها با مواد طبیعی محلی، مواد زیست تجزیره پذیر و مواد کاملا قابل بازیافت است و از بتن، پلاستیک یا فولاد استفاده نمی کند. از بعضی از این مواد مورد استفاده می توان به موارد پیش رو اشاره کرد: چوب، چوب بامبو، خاک، آب، برگ نخل رافیا، نی بامبو رافیا، گیاهان بالارونده و کاه و نی خشک. همچنین همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، برج های وارکا به گونه ای طراحی می شوند تا بتوان آن ها را به راحتی با ابزارهای ساده ساخت و مردم روستا بتوانند به آسانی از آن ها نگهداری کنند. درنتیجه این برج ها نیازی به داربست یا ابزارهای الکتریکی ندارند.

 

کاربردها

Functions

برج وارکا برای جمع آوری آب آشامیدنی از جو طراحی می شود. این وسیله تنها با استفاده از پدیده های طبیعی مثل جاذبه، میعان و تبخیر کار می کند و به برق نیازی ندارد. موفقیت پروژه با مالکیت و اداره آن توسط مردم محلی تسهیل می شود. برج وارکا نه تنها یکی از منابع حیاتی زندگی، آب، را فراهم می کند، بلکه یک مکان اجتماعی برای همه افراد جامعه را ایجاد می کند تا آن ها زیر سایه سایبانش برای آموزش و جلسات عمومی گرد هم بیایند.

 

نسخه های متفاوت برج وارکا

Warka Tower 1

«نسخه شماره 1 برج وارکا» (Warka Tower 1) اولین پروتوتایپ توسعه‌پیداکرده آن است. سیستم ماژولار و پیش ساخته آن توسط تیمی 6 نفره ظرف یک روز می تواند برپا شود. بعد از نصب، این تیم تنها کافی است تا 2 ساعت از وقت خود را بگذارد تا این برج برای تعمیر پایین آورده شود و دوباره نصب گردد. ساختار نسخه اول برج شامل 4 ماژول می شود که روی یکدیگر سوار هستند. نسخه شماره 3.2 این برج هم سیستمی ماژولار و پیش ساخته است، اما این بار برای نصب آن در یک روز به تیمی 16 نفره نیاز است. زمان مورد نیاز برای تعمیر آن توسط این تیم به نسبت برج قبلی تغییر نکرده است. ساختار این برج متشکل از 6 ماژول روی هم سوار شده است.

Warka Tower 4

نسخه شماره 3.2 برج وارکا با موفقیت در مارچ 2015 بعنوان اولین برج وارکا در یک روستا نصب شد. تجربه بدست آمده از این دستاورد به شرکت وارکا واتر کمک کرده تا فناوری خود را ارتقا دهد؛ دومین برج وارکا در یک منطقه روستایی با فناوری نسخه شماره 4 این برج در کامرون در 15 اکتبر 2019 افتتاح شد. نسخه شماره 3.7 برج وارکا در مارچ 2016 با موفقیت در شهر «بومارتزو» (Bomarzo) ایتالیا آزمایش شد که این دومین برج وارکا برپاشده در این منطقه است.

 

هزینه

Warka Tower

هزینه ساخت یک برج وارکا به مکانی بستگی دارد که این برج در آن ساخته می شود. شرایط محیطی، نیروی کار محلی و هزینه مواد و دسترسی پذیری آن ها متغیرهایی هستند که باید در این زمینه لحاظ شوند. اولین برجی که در یک منطقه جغرافیایی جدید ساخته می شود، به نسبت برج های بعدی هزینه بیشتری می طلبد. بنابراین با آشنایی بیشتر تیم وارکا واتر با یک منطقه، هزینه سازه های بعدی کاهش می یابد.

به "برج وارکا (سیستم جمع آوری آب)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برج وارکا (سیستم جمع آوری آب)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید
تلفن: 75284-021