بالابر بایلونگ (ژانگ جیاجی)
«بالابر بایلونگ» (Bailong Elevator) در استان «هونان» چین با جنجال های زیادی روبرو بوده، اما عظمت و شکوه مهندسی این سازه را نمی توان انکار کرد که با ارتفاع 326 متر، رکورددار بلندترین بالابر جهان در فضای باز است. پارک ملی ژانگ جیاجی در این استان به ستون های ماسهسنگ تماشایی معروف است که از کف جنگل بلند می شوند و به ارتفاع بیش از 900 متر می رسند. با فکر کردن به جزیره های کوهستانی معلق «Hallelujah Mountains» در فیلم آواتار می توانید به تصویر ذهنی خوبی از آن برسید. در میان این ستون ها، سازه ای از جنس فولاد و شیشه به نام بالابر بایلونگ بالا آمده که نام آن به معنی «بالابر صد اژدها» می باشد.

این آسانسور در سال 1999 ساختش شروع شد و پس از حدودا 20 میلیون دلار سرمایه گذاری، در سال 2002 به صورت عمومی افتتاح گشت. این بالابر بادقت در یک پرتگاه ماسهسنگ کوارتز ساخته شده؛ پرتگاهی که برای جا دادن به این آسانسورهای دوطبقه، شاهد حفر تونل ها و میل هایی در خود بود. از 326 متر ارتفاع بالابر بایلونگ، 154 متر اولیه داخل دیوار کوه قرار دارد و 172 متر بعدی متشکل از یک «دریک» (derrick) فولادی روباز است. این سه آسانسور در موازای یکدیگر قرار دارند و نماهای سرگیجه آوری از ستون های ماسهسنگ و کوه ها و جنگل اطراف شان را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهند.
بالابر بایلونگ در سال 2015 ارتقایی را در زمینه سرعت دریافت کرد و در حال حاضر می توان تنها ظرف یک دقیقه و 32 ثانیه تا انتهای مسیر آن بالا رفت. ظرفیت حمل هر کدام از این 3 آسانسور 4900 کیلوگرم است و 50 نفر در هر یک می توانند بالا یا پایین بروند. درنتیجه بالابر بایلونگ نه تنها بلندترین آسانسور روباز دنیا، بلکه بلندترین آسانسور سیاحتی دوطبقه دنیا و همچنین سریع ترین آسانسور جهان با بیشترین ظرفیت حمل است. اما نمی توان از جنجال های این آسانسور هم گذشت. بالابر بایلونگ به مدت 10 ماه در سال های 2002 و 2023 برای پاسخگویی به نگرانی های ایمنی تعطیل شد؛ امری که به دلیل زلزله خیز بودن این ناحیه منطقی به نظر می رسد. در حال حاضر هر 3 آسانسور به سیستم تشخیص زلزله مجهز هستند و در صورت رخ دادن زمین لرزه، خیلی سریع می توان آن ها را تخلیه کرد.
جنجالی تر از مسئله قبلی، ساخت یک آسانسور فولادی عظیم در محل یک میراث جهانی یونسکو و پارک ملی محافظت شده بود. فعالان محیط زیست علاوه بر همه نگرانی های مربوط به ساخت و ساز، همچنین ادعا کردند که این بالابر گردشگران بیشتری را به یک مکان شلوغ خواهد آورد و از این رو فشار بیشتری را بر پارک و زیربنای آن وارد خواهد کرد. البته حامیان این آسانسور با ادعایی منطقی به این نگرانی پاسخ داده اند: گردشگران حالا می توانند بجای گذر از مسیرهای کوهستانی از این بالابر استفاده کنند و درنتیجه این مسیرها آسیب بسیار کمتری دیده اند. آن ها همچنین می گویند که بالابر بایلونگ باعث شده تا گردشگران بتوانند در یک سفر روزانه از این پارک بازدید کنند و آن ها دیگر نیازی نیست که 3 ساعت در یک مسیر کوهستانی گاهی خطرناک رانندگی کنند. عدم نیاز به اقامت شبانه باعث شده تا بسیاری از هتل ها و مهمان خانه ها از این ناحیه بروند و این امر باعث کاهش اثر زیست محیطی گردشگری بر پارک ملی ژانگ جیاجی شده است.