تغییر در گردشگری هنگ کنگ با افزایش بازدید مسافران کم بودجه چینی از این شهر
گردشگران چینی که دغدغه هزینه دارند، جایگزین خیلی از مسافران چینی پولداری شده اند که زمانی به هنگ کنگ هجوم می بردند و بعضی از آن ها تنها به تورهای پیاده روی در این شهر علاقه دارند و شب را آن سوی مرز در شنزن می مانند تا در هزینه های خود صرفه جویی کنند. طی تعطیلات روز کارگر چین، «لورا لی» 28 ساله و پسر خاله اش «دیگو دنگ» 20 ساله از استان شمال شرقی «لیائونینگ»، از بازدیدکنندگان جوانتر از هنگ کنگ بودند که ترجیح می دادند راهنماهای پیاده روی شبکه های اجتماعی را دنبال کنند، بجای اینکه به تورهای گروهی بپیوندند و یا در فروشگاه های لوکس خرید کنند.
شبکه اجتماعی چینی «Xiaohongshu» که به نام «کتاب سرخ کوچک» (Little Red Book) هم معروف است، از اپلیکیشن های ضروری برای نسل زِد چین، 280 میلیون نفری که بین سال های 1995 تا 2010 به دنیا آمده اند، می باشد تا محله های هنگ کنگ را کاوش کنند و به گردشگران توصیه های مسافرتی ارائه دهند. لی بیرون از ایستگاه پلیس «Yau Ma Tei Police Station» گفت: «من شخصا دوست ندارم با تورهای گروهی همراه شوم چون میزان آزادی آن ها پایین است. من پیاده روی بی هدف در شهر را ترجیح می دهم». این ساختمان نئوکلاسیکِ به سبک دوره ادوارد در سریال ها و فیلم های محلی حضور داشته و بین گردشگران چینی محبوب است.
«دنیل لیانگ»، استادیار دانشکده مدیریت هتل و گردشگری «دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ»، گفت که این تغییر در مسافرت و عادت های هزینه کرد بیشتر به دلیل بهبود اقتصادی کند چین بوده است: «سرعت بهبود اقتصادی چین به خوبی که پیشبینی می شد، نبود. مردم حالا وقتی می خواهند از درآمد تصرف پذیرشان استفاده کنند، مراقب تر هستند.»
گردشگران چینی کم بودجه هنگ کنگ در تضاد با آن دسته از مسافران چینی پولدار و پرخرجی قرار دارند که قبل از پاندمی از این شهر بازدید می کردند. این مسئله به همراه افزایش مسافرت هنگ کنگی ها به چین برای خرید و سرگرمی به دلیل ارزانتر بودن محصولات و غذاها و بهتر بودن خدماتش، باعث شده تا این هاب اقتصادی بعد از قرنطینه 3 ساله کرونایی نتواند به وضعیت سابق برگردد. نماینده بخش کیترینگ، «سایمون وانگ»، به رسانه های محلی گفت که رستوران ها طی تعطیلی رسمی 1 مِی که معمولا زمان شلوغی برای هنگ کنگ است، 10 درصد درآمد کمتری را کسب کردند.
اقامت لی و پسرخاله اش در شهر جنوبی شنزن و بازگشت شان به هنگ کنگ برای گشت و گذار طی روز، تاکیدی بر این نوع گردشگری جدید آگاه از هزینه چینی ها می باشد. لی گفت: «من می توانم با هزینه یکسان در هتلی در شنزن بمانم که محیط و خدمات بهتر و فضای بیشتری دارد. فقط 1 ساعت طول کشید تا به اینجا برسم». او گفت که حدود 500 دلار هنگ کنگ (معادل حدودا 64 دلار آمریکا) را صرف حمل و نقل، بلیتی برای چرخ و فلک مشرف بر «بندر ویکتوریا» و غذا کرده است. از نظر او یکی از بهترین توصیه ها در Xiaohongshu، حمل بطری های آب به هنگ کنگ برای صرفه جویی در هزینه ها بود: «من متوجه شدم که بطری آبی که به قیمت 1 دلار در چین فروخته می شود، در هنگ کنگ به قیمت 10 دلار به فروش می رود.»
منبع: وبسایت خبرگزاری رویترز