آب و هوای آفریقای جنوبی - قسمت اول

آفریقای جنوبی از یک فلات مرکزی بزرگ تشکیل شده است که علفزارهای وسیعی را در خود جای داده است، یک رشته کوه دور تا دور این فلات را در غرب، جنوب و شرق احاطه کرده اند و یک نوار باریک از زمین های کم ارتفاع در امتداد خط ساحلی پدید می آورد. این کشور در منطقه ای قرار دارد که به عنوان "کمربند خشکسالی" در نظر گرفته می شود و پنجمین کشور کم آب در جنوب صحرای آفریقا است (ساهارا). تقریباً 50 درصد از منابع آب آفریقای جنوبی توسط بخش کشاورزی گسترده و صنعتی استفاده می شود. با بررسی نقشه این کشور متوجه این نکته می شویم که جغرافیای این کشور از بیابانی تا نیمه بیابانی در شمال غربی و تا نیمه مرطوب و مرطوب در امتداد سواحل شرقی کشور متفاوت است. تقریباً نیمی از کشور به عنوان خشک یا نیمه خشک طبقه بندی می شود. آفریقای جنوبی دارای شرایط آب و هوایی نیمه گرمسیری و معتدل می باشد که تحت تأثیر اقیانوس هند در امتداد سواحل شرقی و اقیانوس اطلس جنوبی (آتلانتیک جنوبی) درغرب و همچنین تحت تاثیر فلات های داخلی است.

آب و هوای آفریقای جنوبی - قسمت اول

 

اقلیم های مختلف در آفریقای جنوبی

صحرای کالاهاری

کشور آفریقای جنوبی تحت تاثیر چند فاکتور مهم دارای تنوع اقلیمی و آب و هوایی بسیار متنوع میباشد. این فاکتورها باعث ایجاد این تنوع آب و هوایی می شوند:

  • عرض بسیار کمتر این کشور در مقایسه با پهنه بسیار عریض تر قاره در شمال خط استوا

عرض آفریقای جنوبی

آفریقای جنوبی، از طرفی ، به دلیل اینکه در منتهی الیه جنوب خط استوا قرار گرفته است و از طرف دیگر به دلیل اینکه عرض این ناحیه از قاره آفریقا (1400 کیلومتر) بسیار کمتر از مناطق استوایی آن (7400 کیلومتر) در قسمت شمالی قاره آفریقا می باشد، به شدت متاثر از اقیانوس های اطراف خود است.

سرازیری بزرگ، جنوب آفریقا

  • این کشور به دلیل مجاورت با دو اقیانوس هند با آب های گرم و اقیانوس آتلانتیک جنوبی با آب های سرد (اطلس جنوبی)، دارای تنوع زیست محیطی و الگوهای بارندگی متفاوت و همینطور اقلیم های گوناگون است.
  • این کشور در نزدیکی برج سرطان واقع شده است که مناطق شمال غربی این کشور در مرزهای نامیبیا و بوتسوانا را تحت تاثیر اقلیم کویری کالاهاری قرار می دهد. بخش هایی از کویر کالاهاری در استان کیپ شمالی واقع شده است.

نقشه آفریقای جنوبی

بطور کلی 10 اقلیم مختلف آب و هوایی در آفریقای جنوبی را می توان از هم تفکیک کرد. در نقشه زیر مناطق مختلف این کشور به تفکیک به انضمام متوسط بیشینه و کمینه دما در تابستان آورده شده اند:

ده اقلیم مختلف آفریقای جنوبی

مناطق توریستی آفریقای جنوبی و اقلیم های آن ها

در کشور آفریقای جنوبی با توجه به جاذبه های مهم توریستی آن مناطق بخصوصی دارای بیشترین بازدیدکننده و گردشگر هستد و ما نیز بر حسب نیاز گردشگران تور آفریقای جنوبی عزیز آن ها را مورد نقد و بررسی قرار می دهیم. مناطقی که بیشترین نرخ بازدید توریستی را دارند شامل مناطق زیر هستند:

  • پارک ملی کروگر
  • شهرهای ژوهانسبورگ و پرتوریا
  • سان سیتی و پیلانزبرگ
  • شهرهای کیپ تاون و استلن بوش
  • شهر دوربان
  • شهر نایسنا (Knysna)

مناطق توریستی آفریقای جنوبی و اقلیم های آن ها

 

قسمت اول آب و هوای آفریقای جنوبی به پایان رسید. بخش های دیگر این مطلب را در قسمت های دوم و سوم مطالعه فرمایید.

به "آب و هوای آفریقای جنوبی - قسمت اول" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب و هوای آفریقای جنوبی - قسمت اول"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید
تلفن: 75284-021