گهواره بشریت - قسمت دوم: گونه انسان

در قسمت قبلی سلسله مطالب گهواره بشریت به پیدایش جهان از زمان انفجار بزرگ تا زمان شکل گیری حیات روی زمین پرداختیم. در این مقاله، تمرکر را روی گونه انسان گذاشته و تکامل این موجود را از میلیون ها سال پیش بررسی می کنیم که بسیاری از نشانه های آن در آفریقای جنوبی قابل مشاهده هستند.

گهواره بشریت - قسمت دوم: گونه انسان

فامیلی

«فامیلی» (family) یک سطح از دسته بندی های زیستی است که گونه های مشابه جنسی را شامل می شود. خانواده «نخستینیان» (Hominidae) شامل انسان و حیوانات شبیه به انسان است که شامل گوریل ها، شامپانزه ها، اورانگوتان ها و انسان ها می شود. در یک خانواده، شباهت های ژنتیکی و اندامی و همچنین اشتراکات ژنتیکی مورد مطالعه قرار می گیرد.

Chimpanzees

 

جنس

در زبان زیست‌شناسی، «جنس» (genus) به یک گروه از گونه‌های مشابه با ویژگی های مشترک اشاره دارد که به آن سرده نیز می گویند. به عبارت دقیق‌تر، جنس یک واحد طبقه‌بندی زیستی است که حاوی گونه‌هایی می باشد که شبیه به هم هستند؛ مثل گربه سانان نظیر شیر، ببر، پلنگ، یوزپلنگ و گربه یا در سگ سانان نظیر روباه، شغال، سگ و گرگ.

The Human Lineage
تفاوت‌های بسیار زیادی در آسیب‌شناسی، استفاده از ابزار، ساختار جمجمه و سایر ویژگی‌های فیزیکی و شناختی بین انسان ها و شامپانزه‌ها به وجود آمد. بررسی ژنتیک نیز نشان داده که در حدود 6 میلیون سال پیش، جدایی این دو گروه رخ داده است. در این مدت زمان، تحولاتی در DNA به وجود آمد که موجب تفاوت‌های مهمی بین انسان و شامپانزه‌ها شد. این تفاوت‌ها در سطح ژنتیک، ساختار استخوانی و رفتارهای اجتماعی نشان‌دهنده جدایی این دو گروه در دوره‌های بعدی تکامل می‌شوند.

 

تعریف گونه

Hominidae

«گونه» (species) به گروهی از جانداران گفته می شود که شبیه به هم هستند، می توانند با هم تولید مثل کنند و موجودات زایا با قابلیت تولید مثل تولید کنند. به عبارت دیگر می توان گفت که حیوانات زیادی در یک سرده یا جنس قرار می گیرند ولی متعلق به گونه های مختلف هستند چون توانایی جفت گیری ندارند و یا نسل نازایی تولید می کنند. درست مانند اسب و خر که هر دو متعلق به یک سرده ولی از یک گونه نیستند چون نمی توانند علیرغم جفت گیری، کره های زایا به دنیا بیاورند. همانطور که می دانید، از تولید مثل خر و اسب، قاطر به وجود می آید که عقیم است و توانایی تولید مثل ندارد.

The Human Evolution
نخستینیان در اصل گروهی از حیوانات هستند که در یک خانواده بوده و در چهار جنس شامپانزه ها، گوریل ها، انسان ها و اورانگوتان ها طبقه بندی می شوند. انسان ها از خانواده نخستینیان و از سرده «هومو» (Homo) می باشند. «Homo sapiens» (انسان های خردمند) از دو کلمه تشکیل شده است؛ Homo به معنی سرده انسان است و sapiens به گونه آن اشاره دارد که خردمند است.

 

قسمت دوم سلسله مقالات گهواره بشریت به پایان رسید. بخش های دیگر این مطلب را در قسمت های اول و سوم مطالعه فرمایید. تحقیق و گردآوری این مقالات توسط آقای مهدی جهانبخش انجام شده است. 

به "گهواره بشریت - قسمت دوم: گونه انسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گهواره بشریت - قسمت دوم: گونه انسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید
تلفن: 75284-021